Viziune

Bacaul, zona metropolitana competitiva si inovativa, cu o comunitate tanara, dinamica si deschisa care construieste noul pe traditiile sale valoroase.

Viziunea ajuta prin faptul ca urmareste sa creeze unitate in demersurile care se intreprind pentru atingerea unui scop. Rolul liderilor comunitatii si al autoritatii publice este acela de a crea si intretine permanent  viziunea.

Autoritatea publica trebuie sa se identifice cu viziunea, sa inspire si sa catalizeze increderea comunitatii, atragand astfel suportul si sustinerea membrilor ei. Viziunile sunt estetice si etice si pot proveni atat din interior cat si din exterior.

In general,  viziunea de succes urmareste sa raspunda urmatoarelor criterii:

 • permite anticiparea viitorului
 • ghideaza procesul decizional si orientarea strategica
 • creaza un scop comun
 • furnizeaza repere comportamentale
 • permite conectarea oamenilor cu valorile fundamentaleDeclaratia de viziune descrie unde anume intenţionează autoritatea publică să conducă comunitatea în viitor. Reprezintă o direcţie împărtăşită, include valorile fundamentale si descrie convingerile comunităţii.

Valorile fundamentale sunt convingeri durabile pe care autoritatea publica si membrii comunitatii le au în comun şi încearcă să le transforme în acţiuni. Valorile urmaresc să determine membrii comunitatii si participantii in procesul de dezvoltare să determine legitimitatea si corectitudinea anumitor obiective prin comparatie cu altele.

O declaraţie de viziune adecvată urmareste:

 • Să furnizeze o direcţie clară;
 • Să inspire şi să capteze imaginaţia angajaţilor; şi
 • Să fie scurtă şi uşor de internalizat şi de reţinut pentru angajaţi.


Misiune

Bacaul va activa si construi parteneriatul intersectorial si teritorial pentru consolidarea atu-urilor prin care isi fundamenteaza pozitia regionala si nationala de pol metropolitan tanar si dinamic, mizand pe dezvoltarea comertului, industriei prelucratoare, cercetarii, serviciilor, sportului, pe valorificarea traditiei, dezvoltarea comunitatii si sustinerea unui mix economic competitiv si inovativ.


Succesul pe termen lung al initiativei de dezvoltare socio-economica a unei comunitati are la baza structurarea unei viziuni, a unei misiuni si a unui sistem de valori fundamentale.

Daca viziunea si misiunea sunt agreate de factorii implicati in strategia de dezvoltare, acestea vor influenta decisiv procesul transformator, fiind reflectate determinant la toate nivelele, incepand de la  selectarea si training-ul personalului implicat, comunicarea organizationala  si pana la deciziile strategice  si implementarea acestora.

Definirea misiunii are rol unificator si reprezinta un punct de referinta in demersul de planificare si implementare a dezvoltarii economice si sociale.  Definirea misiunii reprezinta descrierea scopurilor esentiale ale autoritatii publice, institutiilor implicate in procesul dezvoltarii si a intereselor comunitatii.

 

Viziunea Strategica de Dezvoltare


Comentarii

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fiti inregistrat

Declaratia de viziune

Declaratia de viziune descrie unde anume intenţionează autoritatea publică să conducă comunitatea în viitor. Reprezintă o direcţie împărtăşită, include valorile fundamentale si descrie convingerile comunităţii.


O declaraţie de viziune adecvată urmareste:

 •  Să furnizeze o direcţie clară;
 •  Să inspire şi să capteze imaginaţia angajaţilor; şi
 •  Să fie scurtă şi uşor de internalizat şi de reţinut pentru angajaţi.
 
Inscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutati si propuneri de proiecte precum si despre derularea proiectelor in curs. Te tinem la curent cu toate modificarile efectuate in site-ul nostru.